Skip to main content
Nieuws

Dit was 2022 voor Blue10

By 2022december 30th, 2022No Comments

Nu het einde van het jaar nadert, nemen we graag de tijd even terug te kijken op alle gebeurtenissen, uitdagingen en successen van het afgelopen jaar. Voor Blue10 wederom een jaar waarin groei centraal stond; met 60 Blue10’ers helpen we inmiddels circa 2.750 organisaties met het verwerken van ruim 10 miljoen facturen en het beheren van onderliggende (inkoop)contracten.

Als gebruiker van een softwareproduct wil je graag ontwikkeling zien en dus nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten in onze software. Op dat gebied ben je door ons de afgelopen jaren niet verwend. We zijn qua softwareontwikkeling al bijna twee jaar behoorlijk intern gericht. We doen dit om de belangrijkste feature van ons product te waarborgen: de stabiliteit en beschikbaarheid van Blue10. We zijn onszelf ervan bewust dat het geen populaire keuze is om een softwareproduct stap voor stap, volledig opnieuw te bouwen.

Wij zijn niet gericht op korte termijn succes, maar geloven in (investeren in) de lange termijn. Met de herbouw van onze software leggen we een basis die hard nodig is om de komende jaren écht verder te kunnen bouwen. De eerste zichtbare verbetering voor gebruikers, is de uitrol van onze vernieuwde interface, waar we inmiddels ook enkele extra functionaliteiten aan het toevoegen zijn. De komende maanden volgen meerdere verbeteringen van ons product in de breedste zin van het woord.

Via deze weg willen we je bedanken voor het vertrouwen in Blue10. Namens ons hele team wensen we je fijne feestdagen en een mooi, succesvol en bovenal gezond 2023!

Ontwikkeling in de software

Dit jaar zijn grote stappen gezet in de herbouw van onze software. Een onderdeel hiervan is de ontwikkeling van nieuwe websites met een daarbij samenhangende vernieuwde interface. De herbouw van onze software is erop gericht om de stabiliteit en snelheid van Blue10 te kunnen blijven waarborgen, nu en in de toekomst. Inmiddels werkt twee derde van de gebruikers met de vernieuwde interface. We verwachten dat aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 alle gebruikers dagelijks gebruik maken van deze vernieuwde interface. Deze vernieuwde interface is voor ons een essentieel onderdeel om de stabiliteit en beschikbaarheid van Blue10 te kunnen waarborgen. Dit biedt een goede basis om vervolgens op voort te kunnen borduren met nieuwe functionaliteiten.

Ondertussen wordt aan de achterkant ook hard gewerkt aan nieuwe functionaliteiten in Blue10:

  • Begin februari verwachten wij een nieuwe Blue10 app te lanceren voor zowel het scannen van documenten als het goedkeuren van facturen. We zijn op zoek naar bèta gebruikers die de app als eerste in gebruik willen nemen. Heb je interesse, dan kan je hier je gegevens achterlaten.
  • Voor gebruikers van Dynamics Business Central gaan we in het eerste kwartaal een veelgevraagde functionaliteit toevoegen, namelijk het coderen en boeken van kostenfacturen vanuit Blue10. Meer hierover volgt op korte termijn via de gebruikelijke kanalen.
  • Tot slot hebben we met de overname van FinTech startup Spense in januari 2022 een nieuw product toegevoegd aan onze software: Blue10 Contract Management. In mei 2022 zijn we live gegaan met dit product, waarna we door diverse omstandigheden helaas een aantal maanden weinig voortgang hebben geboekt. Sinds 1 oktober van dit jaar werken er twee developers dagelijks aan het verbeteren van de software. Op korte termijn gaan we enkele veelgevraagde functionaliteiten toevoegen, zoals het zelfstandig kunnen vastleggen en wijzigen van contracten, meer diversiteit in de gebruikersrollen en bijhorende rechten van gebruikers en een auditlog waarin wijzigingen die gedaan worden op contracten ook zorgvuldig gelogd worden. Meer hierover volgt op korte termijn via de gebruikelijke kanalen.

Blue10 neemt snelgroeinde FinTech startup over

Blue10 heeft aan het begin van het jaar FinTech startup Spense overgenomen. Met deze overname hebben we Contract Management software toegevoegd aan ons portfolio, waarmee jij als klant nu ook contracten kan beheren in Blue10. Binnen Contract Management zijn alle inkoopafspraken op één plek centraal beschikbaar en word je op tijd geïnformeerd als een contract afloopt. Lees hier verder.

Uitbreiding van het Blue10 kantoor

Sinds 2016 is Blue10 gevestigd in Het Nieuwe Kantoor (HNK) in Den Haag. In de afgelopen jaren is het team uitgebreid waardoor de huidige kantoorruimte op de 5e etage te klein is geworden. Per 1-1-2023 breidt Blue10 dan ook zijn kantoorruimte uit met 2,5 verdieping. Na een verbouwing van een aantal maanden, gaan wij rond de zomer van 2023 verhuizen naar de halve 7e en de volledige 8e en 9e verdieping van HNK Den Haag. De centrale ligging, de goede bereikbaarheid voor zowel openbaar vervoer als auto’s en de logische opzet van de vloeren van HNK, maken dit voor ons de ideale plek om onze verdere groei en ambities vorm te geven.

Sparta Rotterdam met Blue10 het nieuwe seizoen in

In juni 2022 hebben we ons sponsorcontract met Sparta Rotterdam verlengd. Ook in het seizoen 2022 – 2023 zijn wij trotste broeksponsor van Sparta Rotterdam. Wij gebruiken dit sponsorschap om onze naamsbekendheid te vergroten onder potentiële klanten, partners en nieuwe collega’s, die ons kunnen helpen om de verdere groei van Blue10 vorm te geven. Vind je het leuk om samen met een introducée een keer mee te gaan naar een thuiswedstrijd van Sparta? Neem contact met ons op via sales@blue10.com. Moet je ons wel beloven dat je ook voor Sparta juicht ;-)… Lees hier verder.

Kerstacties Blue10
Sinds een aantal jaar zet Blue10 zich rond de kerstperiode in voor mensen die een lichtpuntje in deze tijd goed kunnen gebruiken. Dit doen we met twee acties, één rond de kerstperiode en één in het voor- of najaar in samenwerking met Vitis Welzijn.

Team Blue10 bezorgt 350 kerstgeschenken
Rond de kerstperiode zetten we onszelf sinds een aantal jaar in voor mensen die en lichtpuntje in deze tijd goed kunnen gebruiken. Na het succes van afgelopen jaren, heeft iedere Blue10’er ook dit jaar vijf personen of huishoudens opgezocht, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Of dit nu een eenzame oudere is of iemand die in een verdrietige situatie zit; we hopen dat we hen, met ons geschenk, een lichtpuntje hebben bezorgd.

Daarnaast hebben we samen met Sparta Rotterdam 100 kerstgeschenken in de wijken rondom stadion Het Kasteel bezorgd. Samen met Stichting De Betrokken Spartaan en Aafje hebben we kerstgeschenken bezorgd bij ouderen om hen ook een lichtpuntje te bezorgen, zeker in deze periode van het jaar.

Blue10 organiseert wederom een ouderenuitje
In november van dit jaar hebben we gelukkig wél invulling kunnen geven aan onze kerstactie van 2019. Met ons team hebben we samen met ruim 100 ouderen uit gemeente Westland een voorstelling van de Dutch Swing College Band op de SS Rotterdam bezocht. We kijken terug op een zeer geslaagde middag, waarbij we een warme herinnering hebben aan de glimlach op ieder zijn gezicht en de dankbare reacties van de ouderen bij het verlaten van de bus.

Vanzelfsprekend gaan we hiermee door en gaan we wederom, in samenwerking met Vitis Welzijn, een ouderenuitje organiseren in 2023. De invulling hiervan is nog niet helemaal rond en kunnen we daarom helaas nog niet delen. Meer hierover volgt snel in onze nieuwsbrief! Meer weten over beide kerstacties? Lees hier verder.