Skip to main content
Nieuws

Blue10 neemt snelgroeiende FinTech startup Spense over

By 2022december 23rd, 2022No Comments

Den Haag, 6-1-2022 – Blue10 neemt snelgroeiende FinTech startup Spense over. Met de toevoeging van de Contract Management software van Spense kunnen klanten van Blue10 nu ook (inkoop)contracten koppelen aan binnenkomende facturen. Daarmee wordt het verwerkingsproces van facturen efficiënter en krijgen organisaties meer controle over het inkoopproces én de daarbij horende uitgaven.

Meer dan alleen het beheren van contracten

Met de Contract Management software van Spense beschikken organisaties over één centrale plek waar alle contracten vastliggen. Binnen de software kunnen eenvoudig taken worden toegevoegd en inkoopafspraken worden vastgelegd bij een contract. De software verstuurt bovendien automatisch notificaties, bijvoorbeeld wanneer een contract afloopt. Dit zorgt ervoor dat organisaties tijdig de markt op kunnen om een contract onder de juiste condities te verlengen, bij een andere leverancier af te sluiten of om op te tijd op te zeggen op moment dat een dienst niet meer in gebruik is.

Op het moment dat een contract afloopt, biedt de software een vrijblijvende mogelijkheid om ‘hulp’ te vragen bij het aanvragen van offertes voor de afname van de betreffende dienst. De offerteaanvraag wordt op basis van de voor de klant belangrijkste criteria automatisch uitgezet binnen het gekoppelde leveranciersnetwerk. De best passende offertes komen vervolgens automatisch in de omgeving van de klant, waarna een klant zelf kan bepalen of hij op één van deze voorstellen wil ingaan of dat men toch ergens anders een contract afsluit voor de betreffende dienst.

Direct een complete oplossing

Marcel Duijvestijn, CEO van Blue10: “We zijn erg blij met de afronding van deze overname. Het beheren van contracten is een veelgevraagde functionaliteit door onze klanten. Met de acquisitie van Spense maken we een vliegende start en kunnen we klanten direct een compleet product bieden op het gebied van Contract Management. Binnen organisaties wordt veel geld verloren doordat het beheer van contracten niet op orde is. Contracten worden bijvoorbeeld niet verlengd onder de best passende condities of een contract is reeds automatisch verlengd zonder dat de organisatie zich hiervan bewust is. Met de toevoeging van Contract Management kunnen klanten van Blue10 ook bij dit proces het gevoel van controle ondervinden.”

Korte integratieperiode

De komende drie maanden wordt gewerkt aan de integratie van beide softwareproducten. De doelstelling is om de Contract Management software medio april 2022 beschikbaar te hebben voor alle klanten van Blue10. Deze periode wordt ook gebruikt om nader kennis te maken met de bestaande klanten van Spense en hen van een soepele overgang naar Blue10 te voorzien.

De software van Spense wordt volledig geïntegreerd binnen de software van Blue10 en vanuit die hoedanigheid ook onder deze naam verder in de markt gepositioneerd. Founders Noël Seegers en Lex la Gro blijven actief betrokken bij Blue10 en worden verantwoordelijk voor het product management en de doorontwikkeling van de software. Daarnaast gaan zij aan de slag met de uitbouw van het gekoppelde leveranciersnetwerk, zodat een steeds completer aanbod van offertes geboden kan worden en klanten steeds betere contracten met leveranciers kunnen sluiten. Spense co-founder Lex la Gro: “We zagen al heel snel de synergie van onze productvisie met de mogelijkheden en de visie van Blue10. Met de aanvullende combinatie van expertises van Noël en mijzelf in het optimaliseren van inkoopprocessen, kijken we ernaar uit om bij Blue10 aan de slag te gaan. Onder de vlag van Blue10 gaan we veel klanten blij maken met de mogelijkheden van onze Contract Management software.”

Meer informatie over Blue10 Contract Management vind je hier.