Skip to main content
Nieuws

Blue10 organiseert ook dit jaar ouderenuitje | 2020

By 2020december 22nd, 2022No Comments

1 op de 4 ouderen in Nederland is eenzaam. Dankzij initiatieven van organisaties zoals Vitis Welzijn ontmoeten ouderen andere mensen en daar dragen wij als organisatie graag een steentje aan bij.

Normaal gesproken is december de maand waarin het gebruikelijk is dat organisaties elkaar relatiegeschenken geven. In plaats van relatiegeschenken hebben wij er de afgelopen jaren voor gekozen om ons budget in te zetten voor een groep in de samenleving die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. In 2014, 2015 en 2016 hebben we hier invulling aan gegeven door een geldbedrag te doneren aan verschillende hulporganisaties (Stichting Jarige Job, Stichting Laat Ze Maar Lachen en Stichting Heppie/Het Vergeten Kind), die zich inzetten voor een goed doel waar wij ons verbonden mee voelen.

Geld geven aan een goed doel helpt, maar eigenlijk vonden we dat we wel een stapje verder konden zetten door zelf de handen uit de mouwen te steken. Vanuit deze gedachte zijn wij met veel plezier in 2018 op stap geweest met een groep van 50 senioren naar een voorstelling van Paul van Vliet in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het was ontzettend dankbaar om met deze ouderen op stap te gaan, waarbij zowel de ouderen als wij zelf een onvergetelijke middag hebben gehad. Na de geslaagde middag in 2018 konden wij niet anders dan dit initiatief voort te zetten. In 2019 beleefde 60 ouderen tijdens de tweede editie van onze kerstactie een geweldige middag bij de voorstelling van Tineke Schouten in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Na deze twee succesvolle edities konden wij niet wachten op een vervolg. Eind 2019 kondigden we dan ook ons volgende uitje aan: een bezoek aan de Dutch Swing College Band in mei 2020.

Ouderenuitje 2020 door coronamaatregelen helaas uitgesteld.
Door alle Coronamaatregelen kon dit ouderenuitje in 2020 (en 2021) helaas niet doorgaan. We zijn ontzettend blij dat we in november 2022 alsnog invulling hebben kunnen geven aan ons kerstgeschenk van 2019. Op zondag 20 november 2022 gaan we met ruim 100 ouderen, een aantal klanten (die een oudere meenemen) en een aantal coördinatoren van Vitis Welzijn alsnog een voorstelling bezoeken van de Dutch Swing College Band op de ss Rotterdam.

Dutch Swing College Band