Skip to main content
Nieuws

Blue10 Kerstacties 2022

By 2022december 23rd, 2022No Comments

Normaal gesproken is december een maand waarin bedrijven relatiegeschenken ontvangen van andere bedrijven als dank voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Vanzelfsprekend zijn ook wij ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat we het afgelopen jaar hebben gehad van onze klanten, partners en andere relaties. Wij hebben er echter een aantal jaar geleden voor gekozen om dit budget anders in te zetten.

Wij zetten ons inmiddels al een aantal jaar in voor een groep in de samenleving die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Naast dat we als bedrijf geld vrijmaken, steken we vooral zelf de handen uit de mouwen en willen we graag iets doen voor een ander. In 2014, 2015 en 2016 hebben we hier invulling aan gegeven door een geldbedrag te doneren aan verschillende hulporganisaties (Stichting Jarige JobStichting Laat Ze Maar Lachen en Stichting Heppie/Het Vergeten Kind), die zich inzetten voor een goed doel waar wij ons verbonden mee voelen.

Geld geven aan een goed doel helpt, maar eigenlijk vonden we dat we wel een stapje verder konden zetten door zelf de handen uit de mouwen te steken. Vanuit deze gedachte hebben we ons budget sinds 2017 anders ingezet en kondigen we rond de kerstperiode een ‘Ouderenuitje’ aan, waar we in het voorjaar (of najaar) invulling aan geven. Zo zijn we de afgelopen jaren op stap geweest met een groep van senioren naar een voorstelling van Paul van Vliet, een voorstelling van Tineke Schouten en afgelopen november 2022 brachten we een bezoek aan de Dutch Swing College Band. Vanaf dit jaar maken we een combinatie van twee acties, één tijdens de kerstperiode en daarnaast kondigen we een ouderenuitje aan, waar we in het voorjaar van 2023 invulling aan zullen geven.

Door de geldende coronamaatregelen in 2020 en 2021 zochten we een andere invulling van ons budget. Deze hebben we gevonden in het bezorgen van kerstgeschenken bij mensen die een lichtpuntje, juist in de kerstperiode, goed kunnen gebruiken. De kerstacties van 2020 en 2021 hebben ons zo’n groot gevoel van dankbaarheid gegeven dat we dit jaar ook weer 350 kerstgeschenken hebben ingepakt. Iedere Blue10’er heeft vijf personen of huishoudens opgezocht die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Iedere medewerker heeft zelf de vrijheid om te bepalen aan wie ze dit geschenk geven. Of dit nu een eenzame oudere is of iemand die in een verdrietige situatie zit; met dit geschenk willen wij onze mensen in de gelegenheid brengen om iemand in zijn/haar eigen omgeving een lichtpuntje te bezorgen.

100 kerstgeschenken bezorgd in samenwerking met Sparta Rotterdam
Naast de kerstgeschenken die we zelf hebben bezorgd, hebben we dit jaar ook de samenwerking met Sparta Rotterdam, in het bijzonder Stichting de Betrokken Spartaan, gezocht. Via de Betrokken Spartaan zijn we in contact gekomen met Aafje, een organisatie die thuiszorg, revalidatiezorg en zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen biedt in Rotterdam en omstreken. Samen met Stichting De Betrokken Spartaan en Aafje hebben we geschenken bezorgd bij eenzame ouderen die wonen in de wijken rondom stadion Het Kasteel. We hopen dat we met ons geschenk ook hen een steuntje in de rug kunnen geven tijdens de feestdagen.

Aankondiging ouderenuitje | Kerstgeschenk 2022
Het is ieder jaar ontzettend leuk, en het voelt ontzettend dankbaar, om met ouderen op stap te gaan. Zowel de ouderen als wijzelf beleven iedere keer weer een onvergetelijke middag. Na de drie eerder vermeldde succesvolle edities kunnen wij niet wachten op een vervolg. We zijn nog in afwachting van een definitieve bevestiging van onze plannen voor 2023, dus helaas kunnen we nog niet delen wat we precies gaan doen. Wat we wel weten, is dat ook dit een fantastisch ouderenuitje wordt.

Samen met welzijnsorganisatie Vitis Welzijn gaan we er alles aan doen om in het voor- of najaar van 2023 minimaal 100 ouderen een onvergetelijke middag te bezorgen. We hebben er nu al zin in en melden ons via de gebruikelijke kanalen als het programma aan ons bevestigd is.