Skip to main content
Nieuws

Blue10 Kerstactie 2020: 300 kerstgeschenken voor ouderen

By 2020december 22nd, 2022No Comments

Normaal gesproken is december een maand waarin bedrijven relatiegeschenken ontvangen als dank voor de prettige samenwerking in het voorgaande jaar. Vanzelfsprekend zijn ook wij dankbaar voor het vertrouwen dat we het afgelopen jaar hebben gehad van onze klanten, partners en andere relaties.

Maatschappelijk kerstgeschenk: een steuntje in de rug

Wij hebben een aantal jaar geleden gekozen voor een maatschappelijk relatiegeschenk. Wij schenken dit inmiddels al een aantal jaar aan een groep in de samenleving die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Naast dat we als bedrijf wat geld vrijmaken voor het relatiegeschenk, willen we vooral ook zelf de handen uit de mouwen steken en iets terug doen voor ouderen in onze samenleving.

Vanuit het kerstgeschenk van 2019 zouden wij dit jaar, in samenwerking met Vitis Welzijn, met een groep ouderen met minder sociale contacten een middag op pad te gaan. De geplande voorstelling van de Dutch Swing College Band op de SS Rotterdam kon helaas niet doorgaan en is (voorlopig) doorgeschoven naar het voorjaar van 2021. Gezien de onzekerheid van wat er in 2021 mogelijk gaat zijn, wilden we met iets concreets aan de slag gaan als relatiegeschenk voor 2020.

300 kerstgeschenken voor ouderen

Zeker in deze tijd waarin een ieder geadviseerd wordt om sociale contacten te vermijden, zien we dat ouderen zich zorgen maken en zich soms ook eenzaam voelen. Om deze ouderen te steunen en te laten weten dat we aan hen denken, hebben wij met elkaar  kerstgeschenken samengesteld. Door regionaal samen te werken met welzijnsorganisaties, zoals Welzijn Lansingerland, Stadsdiakonaat Delft, Vitis Welzijn in Westland en Voor-welzijn en Mooi-welzijn in Den Haag hebben we in het weekend van 18 t/m 20 december 300 ouderen aan de deur een persoonlijk kerstgeschenk overhandigd. De oprechte dankbaarheid van de mensen, de spontane gesprekken die aan de deur ontstonden en ouderen die in tranen het geschenk in ontvangst namen; we werden en worden er nog steeds stil van. Het is echter bovenal heel dankbaar om te zien wat een kerstgeschenk in iemand los kan maken. Met deze kerstgedachte wensen we je fijne feestdagen en een mooi, succesvol en bovenal gezond 2021.