Skip to main content
Nieuws

Blue10 Kerstacties 2023

By 2023december 21st, 2023No Comments

Normaal gesproken is december een maand waarin bedrijven relatiegeschenken ontvangen van andere bedrijven als dank voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Vanzelfsprekend zijn ook wij ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat we het afgelopen jaar hebben gehad van onze klanten, partners en andere relaties. Wij hebben er echter een aantal jaar geleden voor gekozen om dit budget anders in te zetten.

Wij zetten ons inmiddels al meerdere jaren in voor een groep in de samenleving die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. Naast dat we als bedrijf geld vrijmaken, steken we vooral zelf de handen uit de mouwen en willen we graag iets doen voor een ander. In 2014, 2015 en 2016 hebben we hier invulling aan gegeven door een geldbedrag te doneren aan verschillende hulporganisaties (Stichting Jarige JobStichting Samen Lachen en Stichting Heppie/Het Vergeten Kind), die zich inzetten voor een goed doel waar wij ons verbonden mee voelen.

Geld geven aan een goed doel helpt, maar eigenlijk vonden we dat we wel een stapje verder konden zetten door zelf de handen uit de mouwen te steken. Vanuit deze gedachte hebben we ons budget sinds 2017 anders ingezet en kondigen we rond de kerstperiode een ‘Ouderenuitje’ aan, waar we in het voorjaar (of najaar) invulling aan geven. Zo zijn we de afgelopen jaren op stap geweest met een groep van senioren naar een voorstelling van Paul van Vliet, een voorstelling van Tineke Schouten en in november 2022 brachten we een bezoek aan de Dutch Swing College Band.

Team Blue10 bezorgt 450 kerstgeschenken

Rond de kerstperiode zetten we onszelf sinds een aantal jaar in voor mensen die een lichtpuntje in deze tijd goed kunnen gebruiken. Na het succes van afgelopen jaren, heeft iedere Blue10’er ook dit jaar vijf personen of huishoudens opgezocht, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Of dit nu een eenzame oudere is of iemand die in een verdrietige situatie zit; we hopen dat we hen, met ons geschenk, een lichtpuntje hebben bezorgd.

125 kerstgeschenken bezorgd in samenwerking met De Betrokken Spartaan

Naast de kerstgeschenken die wij zelf bezorgen, hebben we dit jaar weer in samenwerking met De Betrokken Spartaan, kerstgeschenken bij eenzame ouderen bezorgd. Dit jaar zijn we samen naar verzorgingstehuis Laurens de Schans geweest om hier de kerstgeschenken uit te delen. We hopen dat we met ons geschenk ook hen een steuntje in de rug kunnen geven tijdens de feestdagen. Bekijk hier de terugblik van het bezorgen van de kerstgeschenken.

Aankondiging ouderenuitje | Kerstgeschenk 2023

Na het succes van afgelopen jaren hebben we ook voor begin 2024 weer een ouderenuitje gepland staan. Het is ontzettend leuk en dankbaar om met een groep ouderen op stap te gaan. Zowel de ouderen als wijzelf beleven iedere keer weer een onvergetelijke middag. Na de drie eerder vermeldde succesvolle edities kunnen wij niet wachten op een vervolg. Wij gaan daarom in februari 2024 samen met de ouderen naar de SS Rotterdam om van een optreden van Oliver Laurent, imitator van Jacques Brel, te genieten. Samen met welzijnsorganisatie Vitis Welzijn hebben wij ruim 100 ouderen uitgenodigd om in februari met ons mee te gaan. Wij hebben er ontzettend veel zin in en kunnen nu al niet wachten op de reacties van de ouderen.