Skip to main content

Ontdek het verhaal achter Blue10

Bij Blue10 geloven we dat je mensen vanuit eigen verantwoordelijkheid de vrijheid moet geven om zelf invulling te geven aan werk, waarbij afwisseling tussen werkzaamheden centraal staat en repeterend werk tot een minimum wordt beperkt.

Blue10 digitale factuurverwerking
Wie we zijn

Wij zijn Blue10; een enthousiaste, eigenzinnige en snelgroeiende organisatie. We kennen een sterke gedrevenheid om iedere dag het beste uit onszelf te halen, waarbij we streven naar het hoogste niveau van eenvoud, zowel binnen onze organisatie als in de cloud software die we bieden. We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om nieuwe onderdelen van administratieve processen te vereenvoudigen of zelfs volledig te automatiseren. We kijken om ons heen, we luisteren naar de feedback die we krijgen en leren daardoor iedere dag. Wij zijn ervan overtuigd dat software gebruikersvriendelijk en eenvoudig moet zijn en zetten iedere dag stappen naar nog meer eenvoud en gebruikersgemak.

Waar helpen we je mee?

Administratieve werkprocessen bestaan grotendeels uit repeterende werkzaamheden en zijn daarom zeer geschikt om te automatiseren. Blue10 helpt organisaties met cloud software voor het automatiseren van administratieve processen, zoals de digitale verwerking van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Blue10 automatiseert, controleert en geeft context in de administratieve processen van jouw organisatie. Dat maakt Blue10 jouw ideale assistent op de financiële administratie.

Blue10 kernwaarden
Waar we voor staan

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden staan voor alles wat wij belangrijk vinden. Wat onmiskenbaar Blue10 is en wat we anders doen dan anderen. Ze bestempelen onze werkwijze en geven richting aan ons doen en laten. Het zijn waarden die voor ons vanzelfsprekend lijken, maar de combinatie van deze elementen samen maken ze uniek en écht Blue10.

Open

Blue10 is benaderbaar en staat altijd open voor feedback. Deze feedback wordt gebruikt om iedere dag weer een stap vooruit te zetten. Wij zijn open in onze communicatie en vinden transparantie belangrijk bij alles wat we doen. Wij beloven geen dingen die we niet waar kunnen maken en maken zaken niet mooier dan ze zijn.

Eigenzinnig

Bij Blue10 weten we wat we willen en geloven we in onze eigen koers, ook al wijkt deze af van wat men gewend is. We kijken om ons heen, maar laten ons niet leiden door wat normaal gevonden wordt. Eigenzinnig zijn is geen doel op zich; we merken gewoon dat we dingen vaak anders bekijken en anders doen dan anderen.

Praktisch

Blue10 ontwikkelt praktische oplossingen voor complexe processen, vanuit de gedachte dat alles eenvoudig moet zijn. Kinderlijk eenvoudig zelfs. Zowel voor onze gebruikers als voor onszelf.
Blue10 werkt niet volgens vijfjaren plannen en uitgewerkte strategieën. Hierdoor is Blue10 geworden wie ze nu is. Door onszelf continu aan te passen aan gewijzigde omstandigheden zetten we iedere dag een stap vooruit om onze droom te realiseren.

Ondernemend

Blue10 is ondernemend, volgt nieuwe ontwikkelingen en signaleert kansen voor zichzelf en haar gebruikers. We treden buiten de gebaande paden, inspireren en motiveren innovatief denken en doen. Hard werken en plezier maken gaan bij Blue10 heel goed samen. Deze combinatie zorgt voor een open werksfeer waarbij we altijd eerlijk zijn tegen elkaar. Dit houdt ons scherp, zorgt ervoor dat we woorden omzetten in daden en motiveert ons om iedere dag weer voor het hoogst haalbare te gaan. Ons doel is om verwachtingen te overtreffen, iedere dag, in alles wat we doen.

Samen groeien?

Blue10 blijft groeien en daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe Blue10’ers. Een actueel aanbod van de vacatures vind je op onze vacature pagina.
Vacatures

Onze mijlpalen

2023: 15 jaar Blue10!

In november 2023 bereiken we een feestelijke mijlpaal: Blue10 bestaat 15 jaar! Dit jubileum hebben we met alle Blue10'ers uitgebreid gevierd tijdens een weekend Breda. Daarnaast hebben we samen geproost op de opening van de gloednieuwe verdiepingen van Blue10. De gehele 9e, 8e en de halve 7e verdieping zijn een transformatie ondergaan. Onze groei zet door, maar onze oplossingen zijn nooit af. We blijven onszelf ontwikkelen en zitten nog altijd vol nieuwe ideeën…

2022: Blue10 neemt FinTech startup Spense over

Met de toevoeging van de Contract Management software kunnen klanten van Blue10 nu ook (inkoop)contracten koppelen aan binnenkomende facturen. Daarmee wordt het verwerkingsproces van facturen efficiënter en krijgen organisaties meer controle over het inkoopproces én de daarbij horende uitgaven. Contract Management was een veelgevraagde functionaliteit onder onze klanten, en met de overname van Spense maken we een vliegende start en kunnen we klanten direct een compleet product bieden op het gebied van Contract Management.

2021: De 50e Blue10'er

Bij een groeiend aantal klanten en een daarbij horende groei van het aantal te verwerken documenten in Blue10, hoort ook de uitbreiding en verdere professionalisering van onze organisatie. In 2021 heeft Blue10 dan ook de 50e Blue10'er verwelkomd in het team. Een mijlpaal om zeker even bij stil te staan en om terug te blikken op alle andere mooie mijlpalen die hier naartoe hebben geleid. Ons kantoor in het HNK begint erg krap te worden...

2021: Co-sponsor van Sparta Rotterdam

In 2021 heeft Blue10 zich als trotse co-sponsor verbonden aan Nederlands oudste club in het betaald voetbal: Sparta Rotterdam. Het logo van Blue10 is allereerst te zien op het wedstrijdbroekje van de spelers. Daarnaast is Blue10 zichtbaar op verschillende boarding tijdens wedstrijden op Het Kasteel, de thuishaven van Sparta. Blue10 kijkt er naar uit om zowel haar groeiambities als maatschappelijke projecten samen met Sparta Rotterdam vorm te geven. Vanaf nu is het: Blue10, op z’n Spartaans!

2018: Blue10 10 jaar!

In november 2018 bereiken we een feestelijke mijlpaal: Blue10 bestaat 10 jaar! Dit Jubileum is uitgebreid gevierd met onze klanten, partners en relaties in ons HNK kantoor. Vanuit ons kantoor in Den Haag gaan we door met ontwikkelen van onze oplossingen en blijven we onszelf iedere dag uitdagen om administratieve werkprocessen voor onze klanten verder te automatiseren.

2016: Nieuw kantoor

Wat we nog niet verteld hebben is dat we tot dat moment nog steeds tussen de substraten (lees: zakken potgrond) en heftrucks zitten. Ons team breidt zich steeds verder uit waardoor we een ‘eigen kantoor’ op het terrein van het familiebedrijf betrekken. Knus, in de zomer een tikkeltje warm en af en toe een ronkende vrachtwagen voor de deur, waardoor je jezelf aan de telefoon niet altijd verstaanbaar kon maken. Ons team is op dat moment uitgebreid naar 15 medewerkers en samen werken we hard om iedere dag weer een stap vooruit te zetten. Onze groei zet gestaag door en op 1 juni 2016 betrekken we ons nieuwe kantoor in het HNK in Den Haag. Op dat moment zijn we ook fysiek volledig losgekoppeld van het familiebedrijf, weer een mooie mijlpaal!

2013: Bluementum - Blue10 5 jaar

Het vijfjarig bestaan van Blue10 werd samen met klanten en partners gevierd tijdens het Bluementum event. Wie had gedacht dat een enorme stapel papieren facturen bij één bedrijf zou leiden tot een vernieuwend, vooruitstrevend en snel groeiend softwarebedrijf?

2012: Cloud oplossing

In het voorjaar van 2012 beginnen we daarom aan de ontwikkeling van onze cloud oplossing, waarmee we op 1 januari 2013 echt live gaan. Met een eenvoudig en transparant prijsmodel, in de vorm van een maandabonnement dat maandelijks opzegbaar is, halen we de aanvangsinvestering voor de klant weg. Daarnaast kunnen we veel sneller en makkelijker verbeteringen in de software doorvoeren en wordt de implementatietijd teruggebracht naar ca. 2 uur. Eind 2014 stoppen we ook met onze SharePoint activiteiten en komt de focus volledig te liggen op het aanbieden van digitale factuurverwerking in de cloud. Het business model draaien we om van OnPremise projecten met een eenmalige investering en bijhorend onderhoudscontract naar een SaaS model waarbij klanten een abonnement afsluiten voor gebruik van de Blue10 dienst, waardoor ook de inkomstenstroom verandert.

2011: Focus

Begin 2011 beseffen wij ons dat dit niet langer houdbaar is en ook zeker niet schaalbaar: ‘We gaan ons meer focussen’. We stoppen met de maatwerkachtige oplossingen en dragen de Business Intelligence activiteiten over aan een andere organisatie. We gaan onszelf volledig focussen op documentopslag en -verwerking met behulp van SharePoint en Invoice Management. Echter, we zien dat de behoefte voor onze oplossing er wel is, maar dat de toen nog hoge investeringskosten ervoor zorgden dat organisaties de beslissing voor zich uitschuiven. Daarnaast zien we aan onze kant een langlopend en intensief verkoopproces en een kostbaar en niet-schaalbaar implementatieproces. Dat moet makkelijker kunnen…

2010: Eerste mijlpaal

Op 1 januari 2010 behalen we de eerste mijlpaal; onze eerste externe klant start met Blue10, een kweker van tomaten. We zijn blij en trots dat zij vandaag de dag nog steeds gebruikmaken van onze oplossing! In de zomer van 2010 beginnen de commerciële activiteiten van Blue10; met een gezonde dosis lef gaan we de straat op en al snel volgen meer klanten. Ons productportfolio is dan opgebouwd uit drie oplossingen: Business Intelligence voor Navision, Sharepoint en een product voor het digitaal verwerken van facturen, wat we destijds Invoice Management noemden. Als jong software bedrijf kregen we daarnaast altijd nog de vraag of we niet ‘iets konden maken voor….’, wat veelal een maatwerkvraag betekende. De klant vroeg en wij maakten, we waren echt een softwarebedrijf uit duizenden.

2008: Oprichting Blue10

Nadat de oplossing succesvol in gebruik is genomen bij het familiebedrijf, ontstaat ook de interesse vanuit andere organisaties om gebruik te maken van de oplossing voor het digitaal verwerken van facturen. Eind 2008 besluit het familiebedrijf daarom om de ICT activiteiten langzaam maar zeker te verzelfstandigen in een apart bedrijf en wordt Blue10 opgericht.

2007: Op zoek naar een oplossing

Het verhaal van Blue10 begint in 2007 bij een familiebedrijf dat op zoek is naar een oplossing voor het digitaal verwerken van toentertijd ca. 30.000 facturen per jaar. Na een lange zoektocht merken ze dat er geen oplossing beschikbaar is die voldoende aansluit op de wensen die ze hebben: eenvoudig, gebruikersvriendelijk, praktisch toepasbaar en natuurlijk betaalbaar. Geen vreemde eisen eigenlijk, we horen ze vandaag de dag nog steeds. Met de al aanwezige developers van het bedrijf, besluiten zij zelf een oplossing te ontwikkelen en deze binnen de organisatie te implementeren.