Blue10 referentie Ijzelenberg plants
IJzelenberg Plants

Een overzichtelijker factuurverwerkingsproces voor IJzelenberg Plants

logo Ijzelenberg plants

Aantal facturen per jaar

1.800

Klant sinds

2017

Boekhoudsysteem

Boekhoud Gemak

ervaar het zelf
In de kwekerijen van firma IJzelenberg worden pot, perk en vaste planten gekweekt. Het familiebedrijf is in 1957 door Chr. IJzelenberg senior gestart en wordt nu door zijn zonen gerund.  Inmiddels is ook de derde generatie actief in het bedrijf, waaronder Chris Ijzelenberg (Junior). Hij vertelt in deze referentie over het gebruik van Blue10, waarmee ze circa 1800 facturen op jaarbasis verwerken in combinatie met het boekhoudsysteem Unit4.
Oude werkwijze 

Voor Blue10 kwamen de facturen via de mail en per post binnen. Deze facturen werden daarna uitgeprint en direct goedgekeurd en ingeboekt door een van de vier eigenaren. Het grootste struikelblok wat werd ervaren, was dat dit een tijdrovende proces was. Via zijn boekhouder hoorde Chris voor het eerst over Blue10: ‘Toen wij het digitale proces zagen, hadden we al vrij snel zoiets van: ‘Ja dat willen we wel proberen.’ Want als we het proberen, zien we vanzelf wel hoe het gaat. Onze belangrijkste eis voor een digitale oplossing? Het moet zo makkelijk mogelijk kunnen.’ Gelukkig bleek de kwekerij snel overtuigd van de kinderlijke eenvoud van Blue10 en besloten ze Blue10 definitief te implementeren in de organisatie.

Starten met Blue10

Firma Ijzelenberg is na een korte testperiode daarom direct begonnen met Blue10. Chris was hier zelf ook actief bij betrokken. Hij vertelt: ‘In het begin hadden we een beetje moeite met het inrichten van het systeem en de omgeving. Gelukkig kon ik de servicedesk altijd bereiken en werden alle moeizaamheden goed opgelost en direct verholpen. Sindsdien gaat het werken met Blue10 erg gemakkelijk!’.

Gelijk helder

Chris legt uit dat het factuurverwerkingsproces nu vele malen sneller gaat en bovendien veel overzichtelijker is. “Ik denk dat sinds we met Blue10 werken, dit ons zeker de helft aan tijd scheelt. Ik merk nu dat ik veel meer tijd overhoud voor andere dingen’. Op de vraag hoe zijn collega’s Blue10 ervaren, vertelt Chris het volgende: ‘Onze collega’s hebben eigenlijk niets anders meegemaakt dan het werken met Blue10. En voor wie hier net mee begint, is het gelijk helder. Wij leggen het allemaal zelf aan iedereen uit en dat zou ik ook adviseren aan andere mensen. Laat het gewoon zien en loop er samen doorheen. Bij vragen kan er altijd gebeld worden naar de servicedesk.’

Snel maar zorgvuldig

Chris vertelt dat het werken met Blue10 erg snel verloopt, maar dat je wel goed je tijd moet nemen om op een rustige en zorgvuldige manier alles te ontdekken. ‘Wanneer je gewend bent aan Blue10 gaat het allemaal snel en makkelijk. Juist daarom zou ik Blue10 ook zeker aanraden aan anderen!’.

Probeer het zelf

Vraag een 1-op-1 demo aan