STAN partners - Blue10
STAN Partners

STAN Partners werkt efficiënter dankzij Blue10

logo STAN Partners

Aantal facturen per jaar

7.200

Klant sinds

2018

Boekhoudsysteem

Exact Globe

ervaar het zelf
STAN Partners biedt passende oplossingen in het organiseren van (flexibele) arbeid. Hiermee dragen ze een actieve bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van ondernemers in de regio. Kijkend naar de toekomst heeft STAN Partners als arbeidsmarktspecialist de ambitie om verder te groeien. De stap naar een geautomatiseerde factuurverwerking past daar goed bij, efficiency is belangrijk bij het realiseren van de groeidoelstelling.
Een oude motor

Robert, financieel directeur bij Stan Partners, omschrijft het factuurverwerkingsproces voor de start met Blue10 als ‘een klassieke, ouderwetse boekhouding’. ‘Facturen kwamen binnen per post en/of e-mail. De per e-mail verzonden facturen werden geprint en alle facturen werden handmatig voorzien van grootboek- en referentienummers. Vervolgens werd de factuur weer ingescand en verspreid naar de juiste personen om geaccordeerd te worden. De facturen werden na het betalen gearchiveerd in ordners.’ Een tijdrovend en bovendien foutgevoelig proces, waardoor STAN Partners op zoek besloot te gaan naar een digitale oplossing.

Juiste look and feel

De oplossing werd in eerste instantie gevonden bij een ander systeem. Bij het testen was Robert echter niet tevreden: “Het voelde als een oude motor, de lay-out was onduidelijk en oogde wat ouderwets.’ Ondanks dat Robert besloot niet te starten met dit systeem, wilde hij nog wel op zoek gaan naar een andere oplossing voor de digitalisering van facturen. Gelukkig werden ze precies op het juiste moment benaderd door Blue10. ‘We kregen een demonstratie op locatie en de eerste indruk van Blue10 was direct positief. De look and feel was juist, samen met de simpelheid en snelheid van het programma deed dit ons besluiten om met Blue10 aan de slag te gaan.’ Na een korte implementatie, waar voornamelijk de collega’s van Robert bij betrokken waren, kon STAN Partners starten met Blue10.

‘Als het loopt, dan loopt het!’

Nu STAN Partners een aantal maanden met Blue10 werkt, kan de balans worden opgemaakt. Door facturen digitaal te verwerken, kan er veel efficiënter worden gewerkt. Het grootste resultaat volgens Robert is dat hij nu veel meer inzicht heeft in  waar een factuur zich in de organisatie bevindt en of deze bijvoorbeeld al goedgekeurd is.

Bovendien is het terugzoeken van facturen nu veel makkelijker. Robert: “Alles werd eerst fysiek, op papier gearchiveerd. Als je dan een factuur nodig had moest je door alle papieren zoeken. Met Blue10 hoeft dit niet meer. Doordat de facturen allemaal digitaal opgeslagen zijn, is het direct terugvinden ervan een stuk makkelijker geworden. Ook mijn collega’s binnen de financiële administratie zijn erg te spreken over Blue10. Ze vinden het erg overzichtelijk en snel werken.’

Ten slotte vroegen we Robert of hij Blue10 zou aanbevelen: ‘Ik zou Blue10 zeker aanbevelen aan andere organisaties. Het is een zeer overzichtelijk en gemakkelijk toepasbaar programma. Het is eenvoudig en snel te implementeren. Als het loopt, dan loopt het!’

Probeer het zelf

Vraag een 1-op-1 demo aan