Blue10 referentie kwekerij R Mooyman
Kwekerij R Mooyman

De soepele start van Kwekerij R Mooyman met Blue10

Blue10 referentie RMooyman

Aantal facturen per jaar

600

Klant sinds

2016

Boekhoudsysteem

FinMaster

ervaar het zelf
Kwekerij R Mooyman is een gerbera kwekerij waar jaarrond zo’n 25 soorten groeien en bloeien. De kwekerij van 2.3 ha groot, verwerkt vandaag de dag de circa 600 facturen op jaarbasis met Blue10, in combinatie met het boekhoudsysteem Finmaster.
De oude werkwijze

Carla, mede-eigenaar van Kwekerij R Mooyman, vertelt over het factuurverwerkingsproces voor het werken met Blue10: ‘Onze facturen kwamen voorheen binnen via de post. Wij maakten deze open en vervolgens boekten wij alles handmatig in.’ Facturen werden goedgekeurd door middel van een krulletje op de desbetreffende factuur te zetten. ‘Erg ouderwets dus allemaal’, vertelt Carla.

Angst voor het onzekere

Carla had al eerder gehoord van de mogelijkheden van digitale factuurverwerking, toch had ze twijfels over de overgang van papier naar digitaal.‘Papier is tastbaar, dit gaf mij een gevoel van controle, de zekerheid dat je facturen altijd kunt terugvinden. Ik dacht dat we dat tastbare kwijt zouden raken in een digitaal archief. Het was angst voor het onzekere in dit geval.’ Toen Carla en haar man van Blue10 hoorden via hun boekhouder, besloten ze het toch maar gewoon een keer te proberen.

Eigenlijk ideaal

Tijdens het testen van Blue10, ontdekte Carla al snel dat het factuurverwerkingsproces veel sneller en gemakkelijker ging dan voorheen. ‘Het was eigenlijk ideaal. Aan het begin was ik nog veel aan het bellen met de servicedesk, maar met hun super snelle en duidelijke uitleg snapte ik het al snel zelf allemaal.’ De nieuwsbrief met tips en tricks over Blue10 draagt hier ook aan bij vertelt Carla: ‘Ik lees het altijd even door. Je kan er alleen maar slimmer van worden’.

Nieuwe rol

Blue10 heeft Carla’s werk in positieve zin verandert: ‘Ik heb nu veel minder papierwerk en alles verloopt nu veel geordender en sneller. Ik ontvang nauwelijks nog facturen per post, bijna 95 procent gaat nu digitaal. Er zijn nog steeds leveranciers die hun facturen per post versturen, maar ook deze kunnen we handmatig toevoegen aan Blue10 en op dezelfde manier verwerken.’ Carla voegt hieraan toe: ‘Er zijn nu veel minder handelingen nodig voor het inboeken van facturen. Ook kun je de facturen gemakkelijk terugvinden en eventueel downloaden uit het digitale archief, met dat stukje angst is het dus ook goed gekomen!’ Tot slot vroegen we haar hoe ze Blue10 zou beschrijven: ‘Ik zou Blue10 beschrijven als een makkelijke tijdbesparende dienst met een vriendelijke gebruikswijze. Het is een ideale manier van werken, lekker vlot en lekker simpel!’

Probeer het zelf

Vraag een 1-op-1 demo aan