fbpx Skip to main content
Blog

Ook voor MKB’ers is het digitaliseren van de administratie voordelig

By 2019februari 13th, 2020No Comments

Ieder jaar doet de Europese Commissie onderzoek naar de mate van digitalisering van de verschillende Europese landen. In 2018 bleek dat Nederland, in vergelijking met andere Europese landen, voorop loopt wat betreft digitalisering. Nederland staat op de 6e plek van de 28 landen en scoort met name goed op zakelijke digitalisering. Elektronische informatie wordt in toenemende mate gedeeld en het gebruik van elektronische facturen is bovengemiddeld. Echter, uit dit onderzoek blijkt dat in Nederland MKB’ers nog achterlopen. Er is namelijk nog een groot verschil tussen grote en kleine bedrijven.* Dit vinden wij natuurlijk zonde, omdat ook MKB’ers voordelen behalen door digitalisering.

Digitalisering biedt kansen

Digitalisering biedt ondernemers namelijk de kans om efficiënter te werken. Denk hierbij aan het automatiseren van bedrijfsprocessen die nu nog handmatig gaan, zoals het verwerken van facturen. Toch vinden kleinere bedrijven dit vaak lastig en denken ze dat een digitale oplossing uiteindelijk niet rendabel is. Hier sluiten wij ons natuurlijk niet bij aan.

Blue10 als assistent

De Blue10 dienst is hierbij een voorbeeld van het automatiseren van bedrijfsprocessen. Blue10 is namelijk een krachtig middel om repeterende werkzaamheden sneller, efficiënter en nauwkeuriger te laten verlopen. Door repeterende administratieve werkzaamheden te automatiseren, hoef je data niet meer handmatig in te voeren. Dit is kostenbesparend, overzichtelijker, ruimtebesparend en ook nog eens milieuvriendelijk. Hiermee is Blue10 de assistent op de financiële administratie en helpt onze software dus met digitaliseren.

Ook rendabel voor kleinere bedrijven

Veel bedrijven denken nog dat een digitale oplossing niet betaalbaar of rendabel is. Echter, het tegendeel is waar. Er valt veel geld te besparen door digitale administratie. Werknemers werken namelijk sneller en efficiënter. Hiernaast zijn er nog veel andere financiële voordelen verbonden aan het digitaal verwerken van facturen. Deze zijn te lezen in onze eerdere blog.

Bij Blue10 maakt het niet uit als het om een klein bedrijf gaat. Van kleine tot grote organisaties, Blue10 is er voor iedere organisatie. Of je jaarlijks veel of weinig facturen ontvangt, automatische verwerking ervan biedt voordelen voor iedere organisatie. Wij bieden dan ook verschillende maandelijkse abonnementen aan op basis van het aantal facturen wat je verwerkt. Het maandabonnement is maandelijks op te zeggen  Hierover valt meer te lezen op onze tarieven-pagina van de website.

Kortom, volgens de Europese Commissie bestaat er nog een gat tussen grote en kleine bedrijven wat betreft digitalisering, terwijl een digitale oplossing juist ook voor MKB’ers rendabel is. Blue10 kan hierbij helpen en wie weet is in 2019 dit digitaliserings gat kleiner.

*Bron: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/integration-digital-technology

Blue10 digitale factuurverwerking voordelen