Skip to main content
Nieuws

Dit was 2023 voor Blue10

Nu het einde van het jaar nadert, nemen we graag de tijd om even terug te kijken op alle gebeurtenissen, uitdagingen en successen van het afgelopen jaar. Voor Blue10 wederom een jaar waarin groei centraal stond; met 70 Blue10’ers helpen we inmiddels circa 3.000 organisaties met het verwerken van ruim 11 miljoen facturen en het beheren van onderliggende (inkoop)contracten.

In het afgelopen jaar zijn er grote stappen gezet in de herbouw van onze software. Dit hebben we gedaan om de belangrijkste feature van ons product te waarborgen: de stabiliteit en beschikbaarheid van Blue10. Sinds oktober maken alle gebruikers dagelijks gebruik van de vernieuwde interface. Door de herbouw van de Blue10 software creëren we een goede basis om verder te bouwen. Op de onderdelen die nu volledig herbouwd zijn, zien we de voordelen van deze herbouw inmiddels in de snelheid waarmee we nu, op een stabiele manier, nieuwe functionaliteiten kunnen toevoegen. We zijn ons er terdege van bewust dat we nog meerdere stappen moeten zetten om de stabiliteit en beschikbaarheid van Blue10 verder te verbeteren en daar gaan we komende maanden ook zeker mee aan de slag.

Naast de herbouw van onze software zijn er ook nieuwe functionaliteiten ontwikkeld, waaronder het meegeven van een dynamische boekingsomschrijving, de nieuwe authenticatiemethode Google Workspace, de afwezigheidsassistent en een vernieuwde Blue10 App. We werken hard aan nieuwe functionaliteiten en delen verderop in dit nieuwsbericht een preview van de functionaliteiten die in 2024 worden uitgerold.

Via deze weg willen we je bedanken voor het vertrouwen in Blue10. Namens ons hele team wensen we je fijne feestdagen en een mooi, succesvol en bovenal gezond 2024!

Ontwikkeling in de software

Naast de herbouw hebben we ook onze software verder ontwikkeld en nieuwe functionaliteiten uitgerold. Denk hierbij aan de mogelijkheid om routes uit te voeren op basis van een grootboekrekening, het aanpassen van kolommen en filters op het Documentenoverzicht, het meegeven van een dynamische boekingsomschrijving en de nieuwe authenticatiemethode Google Workspace. Daarnaast is Blue10 Contract Management uitgebreid met diverse functionaliteiten, zoals het toewijzen van een verantwoordelijk per contract, het synchroniseren van leveranciers uit Invoice Management en het uitbreiden van de gebruikersrechten.

In het komende jaar gaan we verder met het uitbreiden van functionaliteiten in Blue10. Via deze weg geven we je alvast inzicht in functionaliteiten waar we al mee bezig zijn:

  • Halverwege december is de vernieuwde versie van de Blue10 App uitgerold. Deze vernieuwde versie vervangt de huidige app voor het scannen en importeren van documenten. In het nieuwe jaar verwachten we een uitbreiding op de vernieuwde Blue10 App die het mogelijk maakt om ook documenten te controleren en goed te keuren.
  • Voor gebruikers van Dynamics Business Central hebben we een eerste versie beschikbaar gesteld voor het coderen en boeken van kostenfacturen vanuit Blue10. We verwachten in de eerste maanden van 2024 deze functionaliteit uit te rollen voor alle Dynamics Business Central gebruikers, zowel OnPremise als SaaS.
  • In 2024 gaan we een Peppol integratie ontwikkelen, waarmee we klanten vanuit Blue10 de mogelijkheid bieden om Peppol Accesspoints aan te maken en te beheren voor het ontvangen van facturen van leveranciers.
  • Tot slot gaan we de functionaliteiten voor het verwerken van elektronische facturen (e-facturen) uitbreiden in het Enterprise abonnement. Begin 2024 komen de volgende functionaliteiten beschikbaar:
    • Het verwerken van elektronische verkoopfacturen in UBL 2.0 en CII format;
    • Blue10 kan veilingfacturen (CII-file) van FloraHolland verwerken;
    • Het automatisch boeken van een elektronische factuur (e-factuur) met een e-factuur template (geldt nu nog alleen voor de veilingfacturen van FloraHolland; in een latere versie breiden we deze mogelijkheden uit).

Uitbreiding van het Blue10 kantoor

Sinds 2016 is Blue10 gevestigd in het nieuwe kantoor (HNK) in Den Haag. In de afgelopen jaren is het team uitgebreid waardoor de kantoorruimte op de 5e verdieping te klein was geworden. Na een paar maanden verbouwen, zijn we verhuisd naar de nieuwe verdiepingen. De halve 7e en de gehele 8e en 9e verdieping horen nu bij Blue10 en we zijn erg blij met deze mooie stap. Met als kers op de taart, de Blue10 glijbaan, die van de 9e naar de 8e verdieping gaat. Je zal vast denken waarom een glijbaan? Bij Blue10 staan hard werken en plezier maken centraal. Daarnaast willen we hiermee aangeven dat we de verbinding tussen de verschillende teams erg belangrijk vinden.

Sparta Rotterdam met Blue10 als shirtsponsor het nieuwe seizoen in 

In mei 2023 hebben we ons sponsorcontract met Sparta Rotterdam verlengd met drie seizoenen. Na twee seizoenen als broeksponsor zijn wij vanaf dit seizoen te zien op de bovenzijde van de rug op het Sparta tenue. Het sponsorschap met Sparta is voornamelijk ingezet ten behoeve van het vergroten van de naamsbekendheid onder potentiële klanten, partners en nieuwe collega’s.

Vind je het leuk om samen met een introducee een keer mee te gaan naar een thuiswedstrijd van Sparta? Neem dan contact met ons op via sales@blue10.com. Moet je ons wel beloven dat je ook voor Sparta juicht 😉…

Lees hier verder

Kerstacties Blue10

Sinds een aantal jaar zet Blue10 zich rond de kerstperiode in voor mensen die een lichtpuntje in deze tijd goed kunnen gebruiken. Dit doen we met twee acties, één rond de kerstperiode en één (afhankelijk van de theateragenda) in het voor- of najaar in samenwerking met Vitis Welzijn. 

Team Blue10 bezorgt 450 kerstgeschenken

Rond de kerstperiode zetten we onszelf sinds een aantal jaar in voor mensen die een lichtpuntje in deze tijd goed kunnen gebruiken. Na het succes van afgelopen jaren, heeft iedere Blue10’er ook dit jaar vijf personen of huishoudens opgezocht, die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Of dit nu een eenzame oudere is of iemand die in een verdrietige situatie zit; we hopen dat we hen, met ons geschenk, een lichtpuntje hebben bezorgd.

Daarnaast hebben we samen met Stichting de Betrokken Spartaan 125 kerstgeschenken in het verzorgingstehuis Laurens de Schans in Rotterdam bezorgd. We hopen hiermee de ouderen een steuntje en een lichtpuntje te bezorgen, zeker in deze periode van het jaar. Bekijk hier de terugblik van het bezorgen van de kerstgeschenken.

Blue10 organiseert wederom een ouderenuitje

In februari 2024 zal er weer een ouderenuitje plaatsvinden. In samenwerking met Vitis Welzijn, organiseren wij al een aantal jaar een gezamenlijk uitje om (eenzame) ouderen een mooie middag te bezorgen.

In februari gaan wij samen met een groep van ruim 100 ouderen naar de SS Rotterdam om van een optreden van Oliver Laurent, imitator van Jacques Brel, te genieten. Speciaal voor ons jaarlijkse uitje heeft de Nationale Theaterkassa een extra optreden van Oliver Laurent georganiseerd, waar we hen erg dankbaar voor zijn. Wij hebben er ontzettend veel zin in!

Meer weten over beide kerstacties? Lees hier verder