Blue10 referentie klant AWVN

Algemene Werkgeversvereniging Nederland

Door Blue10 kwam er bij AWVN tijd beschikbaar voor verdieping

Blue10 referentie klant AWVN

Aantal facturen per jaar

2.500

Klant sinds

2019

Boekhoudsysteem

Exact Online

Ervaar het zelf
Werkgeversvereniging AWVN staat dit jaar honderd jaar voor ‘vernieuwend werkgeven.’ Algemene Werkgeversvereniging Nederland werd in 1919 opgericht met als doel succesvolle onderhandelingen te voeren over arbeidsvoorwaarden namens aangesloten bedrijven met de vakorganisaties. Tegenwoordig is AWVN betrokken bij meer dan de helft van de Nederlandse cao’s en adviseert grote en kleine organisaties actief in de dienstverlening, industrie en non-profitsector. Zo zijn zij een netwerk voor bedrijven en organisaties die werk maken van werkgeverschap. AWVN verwerkt jaarlijks zo’n 2.500 facturen met Blue10. Wij spraken applicatie consultant Peter Schippers over zijn ervaringen met onze software!
Controle en overzicht in de administratie

Voordat Peter en zijn collega’s van de financiële administratie in aanraking kwamen met Blue10, zag het factuurverwerkingsproces er heel anders uit bij AWVN. ‘’Het grootste deel van de facturen kwam per post binnen en een deel per email, en dat werd dan allemaal uitgeprint, gestempeld en geparafeerd. Echt op de ouderwetse manier: alles handmatig.’’ Heel wat handwerk dus, en Peter geeft aan dat er regelmatig facturen zoekraakten die ergens bleven liggen en vervolgens niet meer te vinden waren. ‘’Het was eigenlijk altijd heel erg zoeken.’’ AWVN kwam in aanraking met Blue10 toen de hele administratie aangepakt werd: ‘’We hebben een migratie gehad naar Exact Online en toen is dit als onderdeel direct meegenomen in dat project. Dus er heeft een big bang plaatsgevonden in de administratie en de processen eromheen.’’ Blue10 heeft naar Peters mening de financiële administratie van AWVN de controle over de workflow teruggegeven: het is nu veel inzichtelijker; men weet altijd waar een factuur zich bevindt in het proces.

Naadloze implementatie en een verlichting van het werk

Blue10 helpt iedere klant bij de opstart. Hoe hebben Peter en zijn collega’s dit ervaren? ‘’De opstart ging heel vlot. We hebben een demo gehad die eigenlijk heel duidelijk was. Toen is een collega van jullie langsgekomen en Blue10 was geïmplementeerd voordat we het wisten!’’ Daarna waren de reacties ook positief: het automatiseren van de administratie met Blue10 bleek een enorme verlichting van het werk. Veel repeterende handelingen, evenals de ritjes naar de printers, scanners en verschillende afdelingen zijn nu verleden tijd. Ook is er goed contact tussen AWVN en de Customer support van Blue10: ‘’Wij krijgen de indruk dat iedereen overal voldoende van weet. Je wordt niet doorgeschakeld naar een ander en de opvolging is heel goed.’’

Peters kijk op automatisering

Wij bij Blue10 zijn sterk voorstander van het automatiseren en digitaliseren van processen. Peter denkt hier hetzelfde over: ‘’Automatiseren is eigenlijk een kwestie van een beetje loslaten van het oude. Het verschilt per persoon hoeveel moeite je daarmee hebt, en mensen kunnen dit als een bedreiging ervaren als dit hun eigen werkzaamheden raakt. Maar ja, je wilt geen handwerk doen wat je eenvoudig kan automatiseren én er komt tijd beschikbaar om je competenties in te zetten voor andere taken. De tijd die je eerst besteedde aan papieren printen en stempelen, gebruik je dan om jezelf in die andere werkzaamheden te verdiepen!’’

Peters visie sluit perfect aan bij die van Blue10: wij geloven dat je door het automatiseren van standaard taken kostbare tijd over houdt voor andere zaken en je de kans krijgt om jezelf te ontplooien. Die kans pak je natuurlijk met beide handen aan. Bedankt voor dit leuke gesprek, Peter!

Net als Peter meer overzicht krijgen?

Vraag een 1-op-1 demo aan