Blue10 referentie BVB Substrates
BVB Substrates

Nooit meer zoeken naar facturen

logo bvb substrates

Aantal facturen per jaar

120.000

Klant sinds

2016

Boekhoudsysteem

MS Dynamics NAV

ervaar het zelf
BVB Substrates is een toonaangevende producent en leverancier van potgrond en substraten in onder meer de sierteeltsector. Met productielocaties in onder meer De Lier (Bas van Buuren), Grubbenvorst (Euroveen), Heemserveen (Bogro) en in Duitsland (Merholz). Op de productielocaties verwerkt BVB Substrates circa 120.000 inkoopfacturen per jaar in Dynamics NAV (voorheen Navision). BVB had al langer de wens om de verwerking van deze inkoopfacturen efficiënter, effectiever en goedkoper te laten verlopen. Met behulp van Blue10 hebben zij dit daadwerkelijk gerealiseerd.
Hoe gaat het werken met Blue10?

Sinds medio 2008 verwerkt BVB Substrates haar facturen (papier, pdf en elektronische facturen) digitaal met Blue10. Facturen komen per post of per mail binnen op één van de drie locaties. Na het scannen en herkennen van de facturen met geavanceerde factuurherkenningssoftware worden de facturen geregistreerd in Microsoft Dynamics NAV. Het merendeel van de facturen die BVB Substrates komt voort uit een eerder aangemaakte inkooporder. Deze facturen worden na ontvangst direct automatisch gematcht met de betreffende inkooporder. Indien beide met elkaar overeenkomen wordt de factuur direct geboekt in Dynamics NAV en hoeft er niemand meer naar deze facturen te kijken. Kostenfacturen en facturen die niet overeenkomen met de betreffende inkooporder(s), volgen een route langs de juiste personen ter controle en goedkeuring.

Wat zijn de grote voordelen van het werken met Blue10?

Jaap van Waardenburg, office manager bij BVB Substrates, vertelt: ‘Deze oplossing bespaart BVB Substrates veel tijd en kosten. We hoeven nooit meer te zoeken naar facturen, omdat facturen nooit meer door één van de bedrijven of op verschillende bureaus zwerven, maar altijd digitaal beschikbaar zijn. Bovendien is het proces van afhandelen enorm versneld door het automatisch matchen van inkooporders.’

Net als Jaap veel tijd en kosten besparen?

Vraag een 1-op-1 demo aan