Skip to main content
Blog

Dit is Blue10

By 2019juni 16th, 2020No Comments

Ieder bedrijf heeft een verhaal over hoe het allemaal is begonnen, waar het vandaan komt en welke successen het al heeft behaald. Het onze lees je hier. Dit is Blue10!

Dit is Blue10 – 1. Familiebedrijf

Blue10 is oorspronkelijk voortgekomen uit een ander bedrijf. Nee, beter gezegd, uit een uitdaging bij een ander bedrijf, waar een kans in werd gezien. Het is allemaal begonnen bij een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie en levering van substraten voor eigenlijk alles wat groeit. Niels begon bij het familiebedrijf. Nadat de eerste externe klant ook gebruik maakte van onze software, kwam Marcel erbij en samen zijn zij gaan bouwen aan Blue10.  

Nu denk je misschien: ‘’Wat hebben zakken potgrond en Blue10 met elkaar te maken?’’ Dat zit zo: een bedrijf dat steeds meer zaken doet, heeft ook steeds meer inkoopfacturen te verwerken. En dáár lag de uitdaging waaruit Blue10 is voortgekomen. Je ergens bij neerleggen helpt je niet verder. Ons motto luidt nog steeds: iedere dag een stap vooruit! 

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 2. Een uitdaging

Zoals jullie de vorige keer lazen, kwam Blue10 voort uit een uitdaging. Het zit zo. Het familiebedrijf had in 2007 zo’n 30.000 facturen per jaar te verwerken. Dat is een hoop papier, inkt en mappen! De facturen gingen ook nog eens met vertegenwoordigers in de auto van de ene naar de andere productielocatie. In de verwerking zaten veel repeterende werkzaamheden die enorm veel tijd kostten: hier moest een andere oplossing voor zijn. Misschien op de PC?

Het bedrijf had toen al een aantal softwaredevelopers aan zich verbonden. Na een lange zoektocht naar een geschikte oplossing voor die behoorlijke stapel facturen, was er nog steeds niets dat voldeed aan de wensen van het familiebedrijf: gebruiksvriendelijk, praktisch in gebruik én betaalbaar. Er restte geen andere oplossing dan het ontwikkelen van eigen software! Na een maand of drie is deze oplossing ook daadwerkelijk geïmplementeerd. Nog steeds geloven wij dat repeterend werk zonde van ieders tijd is. Iedere terugkerende, handmatige handeling, valt te automatiseren! Zo blijft er waardevolle tijd over voor meer uitdagend werk en persoonlijke ontwikkeling.

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 3. Op eigen houtje

De vraag hangt nu wel in de lucht: wanneer ontstond Blue10 officieel? Dit was in 2008, nadat andere bedrijven de zelfontwikkelde oplossing ook graag wilden proberen. Stukje bij beetje werden de ICT-activiteiten binnen het bedrijf verzelfstandigd, tot er een opzichzelfstaande onderneming werd opgericht: Blue10!

Onze eerste klant was een tomatenkweker die vandaag de dag nog steeds trouw gebruik maakt van de Blue10 dienst. Klanten begonnen binnen te druppelen nadat we in de zomer van 2010 begonnen met commerciële activiteiten. Iedere startende klant kreeg taart! Naast onze drie vaste oplossingen maakten we ook af en toe oplossingen op maat voor onze klanten, wat net als alle taarten niet meer haalbaar bleek in 2011. Focus werd vereist om de kwaliteit te kunnen leveren waar we ook vandaag de dag nog steeds naar streven.

Continu de Blue10 dienst verbeteren is wat wij tegenwoordig nog steeds doen. Het is simpelweg een vereiste om vooruit te blijven gaan.

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 4. De wolken in

Stappen zetten. Iets dat je constant wilt blijven doen om maximaal te presteren. De volgende stap vooruit voor Blue10, kwam tijdens het vijfjarig bestaan in 2013, toen onze software de wolken in ging: een Cloud oplossing. Veel sneller en makkelijker én vanaf dat moment hoefden klanten ook geen grote investering meer te doen om onze software te gaan gebruiken.

Grote voordelen laten zich al snel zien: een korte implementatietijd en een maandelijks opzegbaar abonnement. Geen installatiekosten meer van een proces dat ook nog eens onnodig lang duurt. Blue10 is nu officieel een dienst, met een stijgend aantal klanten. Het groeien kon nu echt beginnen!

Het vijfjarig bestaan werd samen met klanten en partners gevierd tijdens het Bluementum event, waarover nog lang werd nagepraat. Wie had gedacht dat een enorme stapel papieren facturen bij één bedrijf zou leiden tot een vernieuwend, vooruitstrevend en snel groeiend softwarebedrijf?

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 5. Van een zak potgrond als bureaustoel naar verdieping 5 van het HNK

Leuk feitje: De eerste jaren van Blue10 zijn doorgebracht tussen de substraten (lees: zakken potgrond). Met vijftien man werd dit toch wat onhandig, waardoor we echt ons knusse kantoor op het terrein van het familiebedrijf moesten gaan verlaten. De constante sfeermuziek van heftrucks bleek ook niet ideaal voor de bedrijfsvoering van een groeiend softwarebedrijf, en in juni 2016 koppelen we ons ook fysiek los wanneer we ons huidige kantoor in het HNK Den Haag betrekken.

Een fijne, professionele plek met genoeg ruimte voor groei. Die groei blijkt exponentieel, gezien het feit dat ons team begin 2019 al bijna veertig leden telt. De groei zet dus door, maar de oplossingen zijn nooit af! Binnen dit team zet iedereen zijn beste beentje voor om het hoogst mogelijke niveau te behalen. We dagen onszelf iedere dag opnieuw uit, zijn open, eigenzinnig, praktisch en ondernemend en doen er alles aan om Blue10 de beste assistent op de financiële administratie te maken. Dit zijn wij!

Dit is Blue10 – 6. Blue10jaar

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Vorig jaar vierden wij ons tienjarig bestaan. Deze mijlpaal hebben we goed gevierd, samen met onze klanten, partners en relaties. 10 jaar vol uitdagingen, innovatie en successen. Een uitstekende basis voor nog meer groei, nog meer verbetering en nog meer mijlpalen. Kom maar op! Iedere dag een stap vooruit.

Dit is Blue10 – 7. Gaat dus goed. En nu?

De beste strategie is degene die achteraf succesvol is gebleken. Na ruim tien jaar van innovatie en groei, staan wij nu sterk in onze schoenen. Maar we zijn er natuurlijk nog niet! Wij geloven dat je nooit klaar bent met verbeteren en vernieuwen. Hoe goed iets ook functioneert, het kan altijd nog nét een beetje beter! Niels en Marcel staan na tien jaar nog steeds aan het roer van Blue10 en zijn nog altijd even vooruitstrevend.

Samen met ons hele team, onze partners en onze klanten zetten wij nog altijd iedere dag een stap vooruit. Want als je iedere dag een stap vooruit zet, komt ook jouw droom steeds dichterbij!

Dit is Blue10