Chat with us, powered by LiveChat
Blog

Dit is Blue10

By 2019 september 13th, 2019 No Comments

Ieder bedrijf heeft een verhaal over hoe het allemaal is begonnen, waar het vandaan komt en welke successen het al heeft behaald. Het onze lees je hier! De komende tijd voegen we stukje bij beetje delen van ons verhaal aan deze blog toe. Dit is Blue10!

 

Dit is Blue10 – 1. Familiebedrijf

Blue10 is oorspronkelijk voortgekomen uit een ander bedrijf. Nee, beter gezegd, uit een uitdaging bij een ander bedrijf, waar een kans in werd gezien. Het is allemaal begonnen bij een familiebedrijf gespecialiseerd in de productie en levering van substraten voor eigenlijk alles wat groeit. Niels begon bij het familiebedrijf. Nadat de eerste externe klant ook gebruik maakte van onze software, kwam Marcel erbij en samen zijn zij gaan bouwen aan Blue10.  

Nu denk je misschien: ‘’Wat hebben zakken potgrond en Blue10 met elkaar te maken?’’ Dat zit zo: een bedrijf dat steeds meer zaken doet, heeft ook steeds meer inkoopfacturen te verwerken. En dáár lag de uitdaging waaruit Blue10 is voortgekomen. Je ergens bij neerleggen helpt je niet verder. Ons motto luidt nog steeds: iedere dag een stap vooruit! 

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 2. Een uitdaging

Zoals jullie de vorige keer lazen, kwam Blue10 voort uit een uitdaging. Het zit zo. Het familiebedrijf had in 2007 zo’n 30.000 facturen per jaar te verwerken. Dat is een hoop papier, inkt en mappen! De facturen gingen ook nog eens met vertegenwoordigers in de auto van de ene naar de andere productielocatie. In de verwerking zaten veel repeterende werkzaamheden die enorm veel tijd kostten: hier moest een andere oplossing voor zijn. Misschien op de PC?

Het bedrijf had toen al een aantal softwaredevelopers aan zich verbonden. Na een lange zoektocht naar een geschikte oplossing voor die behoorlijke stapel facturen, was er nog steeds niets dat voldeed aan de wensen van het familiebedrijf: gebruiksvriendelijk, praktisch in gebruik én betaalbaar. Er restte geen andere oplossing dan het ontwikkelen van een eigen software! Na een maand of drie is deze oplossing ook daadwerkelijk geïmplementeerd. Nog steeds geloven wij dat repeterend werk zonde van ieders tijd is. Iedere terugkerende, handmatige handeling, valt te automatiseren! Zo blijft er waardevolle tijd over voor meer uitdagend werk en persoonlijke ontwikkeling.

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 3. Op eigen houtje

De vraag hangt nu wel in de lucht: wanneer ontstond Blue10 officieel? Dit was in 2008, nadat andere bedrijven de zelfontwikkelde oplossing ook graag wilden proberen. Stukje bij beetje werden de ICT-activiteiten binnen het bedrijf verzelfstandigd, tot er een opzichzelfstaande onderneming werd opgericht: Blue10!

Onze eerste klant was een tomatenkweker die vandaag de dag nog steeds trouw gebruik maakt van de Blue10 dienst. Klanten begonnen binnen te druppelen nadat we in de zomer van 2010 begonnen met commerciële activiteiten. Iedere startende klant kreeg taart! Naast onze drie vaste oplossingen maakten we ook af en toe oplossingen op maat voor onze klanten, wat net als alle taarten niet meer haalbaar bleek in 2011. Focus werd vereist om de kwaliteit te kunnen leveren waar we ook vandaag de dag nog steeds naar streven.

Continu de Blue10 dienst verbeteren is wat wij tegenwoordig nog steeds doen. Het is simpelweg een vereiste om vooruit te blijven gaan.

Dit is Blue10

Dit is Blue10 – 4. De wolken in

Stappen zetten. Iets dat je constant wilt blijven doen om maximaal te presteren. De volgende stap vooruit voor Blue10, kwam tijdens het vijfjarig bestaan in 2013, toen onze software de wolken in ging: een Cloud oplossing. Veel sneller en makkelijker én vanaf dat moment hoefden klanten ook geen grote investering meer te doen om onze software te gaan gebruiken.

Grote voordelen laten zich al snel zien: een korte implementatietijd en een maandelijks opzegbaar abonnement. Geen installatiekosten meer van een proces dat ook nog eens onnodig lang duurt. Blue10 is nu officieel een dienst, met een stijgend aantal klanten. Het groeien kon nu echt beginnen!

Het vijfjarig bestaan werd samen met klanten en partners gevierd tijdens het Bluementum event, waarover nog lang werd nagepraat. Wie had gedacht dat een enorme stapel papieren facturen bij één bedrijf zou leiden tot een vernieuwend, vooruitstrevend en snel groeiend softwarebedrijf?

Dit is Blue10