Nieuw in Blue10: Contract Management

Met de overname van de snelgroeiende FinTech startup Spense kan Blue10 nu ook Contract Management software bieden aan haar klanten. Door de combinatie van beide producten kunnen (inkoop)contracten gekoppeld worden aan binnenkomende facturen. Daarmee wordt het verwerkingsproces van facturen efficiënter en krijgen organisaties meer controle over het inkoopproces én de daarbij horende uitgaven.

Meer dan alleen het beheren van contracten

Met de Contract Management software van Spense beschikken organisaties over één centrale plek waar alle contracten vastliggen. Binnen de software kunnen eenvoudig taken worden toegevoegd en inkoopafspraken worden vastgelegd bij een contract. De software verstuurt bovendien automatisch notificaties, bijvoorbeeld wanneer een contract afloopt. Dit zorgt ervoor dat organisaties tijdig de markt op kunnen om een contract onder de juiste condities te verlengen, bij een andere leverancier af te sluiten of op tijd op te zeggen op moment dat een dienst niet meer in gebruik is.

Op het moment dat een contract afloopt, biedt de software een vrijblijvende mogelijkheid om ‘hulp’ te vragen bij het aanvragen van offertes voor de afname van de betreffende dienst. De offerteaanvraag wordt op basis van de voor de klant belangrijkste criteria automatisch uitgezet binnen het gekoppelde leveranciersnetwerk. De best passende offertes komen vervolgens automatisch in de omgeving van de klant, waarna een klant zelf kan bepalen of hij op één van deze voorstellen wil ingaan of dat men toch ergens anders een contract afsluit voor de betreffende dienst.

Functionaliteiten

Eén centraal overzicht met alle contracten

Alle contracten van jouw organisatie zijn in één overzicht inzichtelijk. Hier zie je bijvoorbeeld in één opslag welke contracten binnenkort aflopen en aandacht vereisen.

 Wij vergelijken diensten voor jou

Op moment dat een contract afloopt, bieden we je de mogelijkheid om vanuit onze software offertes aan te vragen bij één of meer leveranciers voor de invulling van de betreffende dienst. Je hoeft zelf geen tijd meer te besteden aan het aanvragen en vergelijken van offertes. Na een geautomatiseerde aanvraag van offertes binnen het groeiende leveranciersnetwerk, komen de best passende offertes automatisch in jouw Contract Management omgeving. Hoe meer klanten hun contracten afsluiten via Blue10, hoe groter het collectieve inkoopvoordeel is wat wij aan onze klanten kunnen bieden.

Ieder contract direct vastgelegd

Met behulp van slimme algoritmes worden de belangrijkste gegevens uit een contract gehaald, zoals contractuele termijnen, tarieven en alle overige relevante data.

Alles op tijd geregeld

Met behulp van slimme notificaties heb je belangrijke termijnen op tijd in beeld. Belangrijke acties die bij een contract horen, kan je bovendien van aantekeningen en To Do’s voorzien, zodat contracten en afspraken altijd up-to-date zijn.

Interesse?

Kan ik als klant van Blue10 direct aan de slag met Blue10 Contract Management?

In de periode tussen januari en april 2022 wordt gewerkt aan de integratie van beide softwareproducten. De doelstelling is om de Contract Management software medio april 2022 beschikbaar te hebben voor alle klanten van Blue10. Je kan dus nog niet direct aan de slag, maar over een paar weken wel.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in onze Contract Management software? Vul het formulier in voor updates van deze oplossing.

Ik ben nog geen klant van Blue10 en ben geïnteresseerd in deze software

Neem contact op voor een demonstratie of voor meer informatie door het formulier in te vullen.