Blue10 referentie produlab
Produlab Pharma

Blue10: Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en tijdbesparend

Blue10 referentie Produlab Pharma

Aantal facturen per jaar

7.200

Klant sinds

2018

Boekhoudsysteem

Twinfield

Ervaar het zelf
Produlab Pharma is een zelfstandige farmaceutische onderneming, die zich al meer dan 25 jaar toelegt op het produceren van diergeneesmiddelen. Wij spraken Johan Verdoorn, financieel controller bij Produlab Pharma, over zijn ervaring met het gebruik van Blue10. De onderneming verwerkt jaarlijks circa 7.200 facturen via Blue10, in combinatie met het boekhoudsysteem Twinfield.
Papierenstroom

Voor de implementatie van Blue10, heeft Produlab Pharma voorbereidende stappen gezet op het gebied van digitaal aanleveren van facturen, hierdoor kwam zo’n 90 procent van de facturen via de mail binnen en enkelen nog per post. Vervolgens vond de handmatige roulatie van hardcopy facturen plaats door de gehele onderneming. “Door de hardcopy papierstroom was er niet volledig inzicht waar een bepaalde factuur zich in de onderneming bevond”, vertelt Johan.

Waarom Blue10?

Johan legt uit dat hij wel op de hoogte was van de digitalisering van het factuurverwerkingsproces. Binnen Produlab was de tijd nog niet rijp voor de verdere digitalisering. Begin 2018 is dit opgepakt en zijn er een aantal leveranciers beoordeeld waar uiteindelijk Blue10 als winnaar uit is gekomen. Doorslaggevend hierbij zijn de korte implementatie tijd, gebruiksvriendelijkheid en relatief lage kosten.

Veel kennis van Blue10

Produlab Pharma kon na de implementatie gelijk van start met Blue10. Na het 10-jarig jubileum zegt Johan: “De implementatie en werking van Blue10 spreken voor zich. Er is een korte implementatietijd en door middel van de tips & tricks nieuwsbrief, leren we telkens iets nieuws over Blue10. Dit geeft mij het gevoel dat Produlab Pharma nog meer uit Blue10 kan halen.”

Van hardcopy naar digitaal

Wij vroegen Johan wat hij als een van de grootste voordelen van Blue10 beschouwt: “Voor ons is dit onder andere minder papierwerk, wat de administratie overzichtelijker maakt en uiteindelijk beter is voor het milieu. Je bent nu geen tijd meer kwijt aan het opzoeken van facturen in de archiefkasten. Vooral als financieel controller is het belangrijk dat je kan zien waar de facturen zich bevinden in de onderneming. Blue10 maakt dit een stuk overzichtelijker.”

Blue10 in drie woorden

Johan vertelt dat hij regelmatig contact heeft met de servicedesk en dat hij hier erg tevreden over is: “Het contact verloopt goed en snel en je krijgt ook een antwoord waarmee je echt iets kan. De servicedesk staat open voor suggesties uit de praktijk over de functionaliteiten en koppelingen binnen Blue10.” Op de vraag hoe Johan Blue10 zou beschrijven, antwoordde hij het volgende: “Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en tijdbesparend! Het is altijd goed om achteraf te kijken of een aangeboden product voldoet aan de verwachtingen. De werkelijkheid klopt ook zeker met het voorafgaande verhaal en dat is top!”

Net als controller Johan altijd weten waar een factuur zich bevindt in de organisatie?

Vraag een 1-op-1 demo aan