Het ontstaan van Blue10

’Van softwarebedrijf uit duizenden

Het verhaal van Blue10 begint in 2007 bij een familiebedrijf dat op zoek is naar een oplossing voor het digitaal verwerken van toentertijd ca. 30.000 facturen per jaar. Na een lange zoektocht merken ze dat er geen oplossing beschikbaar is die voldoende aansluit op de wensen die ze hebben: eenvoudig, gebruikersvriendelijk, praktisch toepasbaar en natuurlijk betaalbaar. Geen vreemde eisen eigenlijk, we horen ze vandaag de dag nog steeds ;-). Dit bedrijf heeft al een aantal developers op zzp-basis rondlopen die oplossingen ontwikkelen rondom of bovenop het eigen ERP systeem. Met de aanwezigheid van deze developers in gedachte, besluiten zij daarom om ook voor dit proces zelf een oplossing te ontwikkelen en deze binnen de organisatie te implementeren.

Nadat de oplossing succesvol in gebruik is genomen bij het familiebedrijf, ontstaat ook de interesse vanuit andere organisaties om gebruik te maken van de oplossing voor het digitaal verwerken van facturen. Eind 2008 besluit het familiebedrijf daarom om de ICT activiteiten langzaam maar zeker te verzelfstandigen in een apart bedrijf en wordt Blue10 opgericht. Op 1 januari 2010 behalen we de eerste mijlpaal; onze eerste externe klant start met Blue10, een kweker van tomaten. We zijn blij en trots dat zij vandaag de dag nog steeds gebruikmaken van onze oplossing! In de zomer van 2010 beginnen de commerciële activiteiten van Blue10; met een gezonde dosis lef gaan we de straat op en al snel volgen meer klanten.

Ons productportfolio is dan opgebouwd uit drie oplossingen: Business Intelligence voor Navision, Sharepoint en een product voor het digitaal verwerken van facturen, wat we destijds Invoice Management noemden. Als jong software bedrijf kregen we daarnaast altijd nog de vraag of we niet ‘iets konden maken voor….’, wat veelal een maatwerkvraag betekende. De klant vroeg en wij maakten, we waren echt een softwarebedrijf uit duizenden.

… naar focus, groei en altijd nieuwe ideeën.’

Begin 2011 beseffen wij ons dat dit niet langer houdbaar is en ook zeker niet schaalbaar: ‘Hocus pocus.. het toverwoord is FOCUS!’. We stoppen met de maatwerkachtige oplossingen en dragen de Business Intelligence activiteiten over aan een andere organisatie. We gaan onszelf volledig focussen op documentopslag en -verwerking met behulp van SharePoint en Invoice Management. Deze oplossingen installeren we op dat moment nog lokaal, op een server van de klant.

We zien dat het lokaal installeren van software een groot nadeel heeft voor de klant, namelijk de (hoge) investering die in één keer vooraf gedaan moet worden. De behoefte aan onze oplossing is er wel, maar de hoge investering zorgt er vaak voor dat organisaties de beslissing voor zich uitschuiven. Daarnaast zien we aan onze kant een langlopend en intensief verkoopproces en een kostbaar en niet-schaalbaar implementatieproces. Dat moet makkelijker kunnen…

In het voorjaar van 2012 beginnen we daarom aan de ontwikkeling van onze cloud oplossing, waarmee we op 1 januari 2013 echt live gaan. Met een eenvoudig en transparant prijsmodel, in de vorm van een maandabonnement dat maandelijks opzegbaar is, halen we de aanvangsinvestering voor de klant weg. Daarnaast kunnen we veel sneller en makkelijker verbeteringen in de software doorvoeren en wordt de implementatietijd teruggebracht naar ca. 2 uur. Eind 2014 stoppen we ook met onze SharePoint activiteiten en komt de focus volledig te liggen op het aanbieden van digitale factuurverwerking in de cloud. Het business model draaien we om van ‘projecten’ naar SaaS, waardoor ook de inkomstenstroom verandert.

Wat we nog niet verteld hebben is dat we tot dat moment nog steeds tussen de substraten (lees: zakken potgrond) en heftrucs zitten. Ons team breidt zich steeds verder uit waardoor we een ‘eigen kantoor’ op het terrein van het familiebedrijf betrekken. Knus, in de zomer een tikkeltje warm en af en toe een ronkende vrachtwagen voor de deur, waardoor je jezelf aan de telefoon niet altijd verstaanbaar kon maken. Ons team is op dat moment uitgebreid naar 15 medewerkers en samen werken we hard om iedere dag weer een stap vooruit te zetten. Onze groei zet gestaag door en op 1 juni 2016 betrekken we ons nieuwe kantoor in het HNK in Den Haag. Op dat moment zijn we ook fysiek volledig losgekoppeld van het familiebedrijf, weer een mooie mijlpaal!

Vanuit ons kantoor in Den Haag gaan we door met ontwikkelen van onze oplossingen en blijven we onszelf iedere dag uitdagen om administratieve werkprocessen voor onze klanten verder te automatiseren. Onze groei zet door, maar onze oplossingen zijn nooit af. We blijven onszelf ontwikkelen en zitten nog altijd vol nieuwe ideeën…

Samen groeien?

Blue10 blijft groeien en daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe Blue10’ers. Een actueel aanbod van ons vacature-aanbod vind je op onze vacature pagina.