Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

Blue10 verkrijgt SOC2 verklaring

By 2018 augustus 20th, 2019 No Comments

Door gebruik te maken van de Blue10 dienst bevindt een deel van de interne processen van de klant zich buiten de organisatie van de klant. Hierdoor moet een klant van Blue10 kunnen vertrouwen op de beveiliging en beschikbaarheid van de Blue10 dienst. Vanzelfsprekend vinden we het belangrijk dat onze klanten volledig kunnen vertrouwen op onze software en services en daarom hebben wij ons laten toetsen aan de standaard voor SOC2. Dit is een internationaal gestelde norm die specifiek gericht is op diensten van IT serviceproviders. De SOC2 Assurancerapportage verschilt van andere, traditionele certificeringen, omdat de SOC2 Assurancerapportage uitgebreider is en deze jaarlijks wordt uitgevoerd door middel van een audit door een onafhankelijke partij. 2-Control, een IT-audit partij met gecertificeerde IT-auditors, heeft onze processen getoetst volgens deze norm.

Blue10 heeft de SOC 2-audit afgerond en de bijbehorende verklaring ontvangen, waarbij 2-Control een Type1 rapport heeft uitgebracht. Het rapport van 2-Control geeft bestaande en potentiële klanten inzicht in de kwaliteit van de IT-services die wij bieden aan onze gebruikers. De scope van het rapport bestaat uit:

  • De Blue10 dienst en de systemen waar deze op draait.

Bij de SOC2 Type 1 Assurance wordt gekeken naar de manier waarop de organisatie van plan is haar processen en controles te laten verlopen. Het SOC2 rapport van Blue10 heeft betrekking op de situatie per 24 januari 2018. Het vervolg op het SOC2 Type 1 rapport is een SOC2 Type 2 Assurance. Dit is een jaarlijks terugkerende controle waarbij gekeken wordt of er voldaan wordt aan de afgesproken processen en controles.

Het volledige SOC2 Type 1 Assurance rapport is op het kantoor van Blue10 hard copy ter inzage beschikbaar voor de afnemers van onze diensten. Het rapport wordt niet digitaal verstrekt. Een afspraak maken voor inzage in het rapport kan via support@blue10.com.