Nieuws

Blue10 organiseert uitje voor senioren

By 2018 februari 13th, 2020 No Comments

Zoals je eerder in onze kerstbericht hebt kunnen lezen, hebben wij er de afgelopen jaren voor gekozen om ons budget voor relatiegeschenken in te zetten voor een groep in de samenleving die een steuntje in de rug goed kan gebruiken. In 2014, 2015 en 2016 hebben we daarom een geldbedrag gedoneerd aan verschillende hulporganisaties (Stichting Jarige JobStichting Laat Ze Maar Lachen en Stichting Heppie/Het vergeten kind), die zich inzetten voor een goed doel waar wij ons verbonden mee voelen.

Met een donatie aan deze stichtingen hebben wij geprobeerd een positieve bijdrage te leveren aan kwetsbare kinderen in Nederland. Afgelopen kerst vonden we het tijd voor een volgende stap. Enerzijds wilden we meer doen dan alleen een geldbedrag doneren en anderzijds wilden we dit jaar een andere groep mensen een steuntje in de rug geven. We hebben daarom contact gezocht met Vitis Welzijn om samen een uitje te organiseren voor een groep senioren met minder sociale contacten. Dankzij initiatieven van organisaties zoals Vitis Welzijn ontmoeten deze senioren elkaar en voorkomen ze een sociaal isolement. We werden oprecht geraakt door de inzet van de vrijwilligers van Vitis Welzijn en willen als organisatie graag aan steentje bijdragen.

Hoe gaan we dat doen?
Op zondag 6 mei a.s. nemen we 50 senioren uit de gemeente Westland mee op stap naar een voorstelling van Paul van Vliet om met hen een fijne middag te beleven. Met deze ‘gift’ en de vrijwillige inzet van onze medewerkers willen we ons inzetten voor deze kwetsbare groep, zodat ook zij van een mooie(re) oude dag kunnen genieten.

We gaan er alles aan gaan doen om deze senioren een onvergetelijke middag te bezorgen en hebben er écht zin in! Houd onze Facebookpagina in de gaten voor een verslag van deze dag.

Terugblik
Afgelopen zondag zijn we met ongeveer 60 senioren en enkele vrijwilligers van verschillende zorgcentra uit gemeente Westland op pad geweest en hebben we hen meegenomen naar een voorstelling van Paul van Vliet in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Eenmaal aangekomen in de schouwburg werden de mensen opgevangen met een drankje, waarna we de voorstelling van de inmiddels 82 jarige, zeer vitale, Paul van Vliet met veel plezier hebben bekeken. Na de voorstelling hebben we met z’n allen onder het genot van een drankje nagepraat en nagenoten van deze geweldige voorstelling. Tot slot hebben we een groepsfoto gemaakt met Paul van Vliet als herinnering aan deze zeer geslaagde dag.

Voor ons misschien vanzelfsprekend, maar voor de senioren maakt een gezamenlijk drankje, een praatje met elkaar en er even ‘uit’ zijn deze dag onvergetelijk. De blije gezichten en hartverwarmende reacties van deze mensen maakt dit de start van – hopelijk – een nieuwe Blue10 traditie!